Motion, velvære, spa og vandsport

De fleste moderne skibe har et fitness-område til fri afbenyttelse. I erkendelse af, at dette bliver mere og mere populært, bliver faciliteterne større og mere moderne. Mange rederier tilbyder private trænere og træningsprogrammer, som man kan tilmelde sig mod betaling. Flere internationale spa-firmaer har i dag filialer på skibene. Således tilbydes et antal behandlinger, hvoraf almindelig massage blot er begyndelsen. Udover spa behandlinger findes der også frisør og andre former for skønhedsbehandlinger ombord. Det tilrådes, at du planlægger og reserverer i god tid.

Swimmingpool

Næsten alle skibe har boblebade og swimmingpools. Vandkvaliteten og hygiejnen bliver målt flere gange dagligt. Vær opmærksom på, at der altid er et meget højt klorindhold i vandet, hvilket kan skade badetøj alvorligt, især med hensyn til farve. De store, og mere børnevenlige krydstogtskibe har også et mindre vandland med rutschebaner og andre sjove ting, som børn elsker.

Alle skibe har et soldæk med stole til soldyrkerne. Uanset om man opholder sig på skibet, på en strand eller i vandet, bør du altid medbringe en solhat, solbriller og en passende solcreme. Da du befinder dig på havet, er solen væsentlig stærkere end på land, og det frarådes at være mere end en time i direkte sol de første dage.

Vandsport

På de mindre skibe (f.eks. Ponant, SeaDream og Seabourn) har man mulighed for at dyrke vandsport direkte fra skibet. Andre rderier arrangerer “beach parties” på stranden. Dog er vejrforholdende altid afgørende og kan medføre annullering med kort varsel. Afhængigt af skib tilbydes alt fra vandski, banan-træk, jetski, kano og kajak, sejlbåde og windsurfere, eller måske en ganske almindelig svømme- eller snorkeltur.

Disse aktiviteter er normalt indeholdt i prisen. Før man får lov til at deltage i disse aktiviteter, skal man underskrive en erklæring, der friholder rederiet for ansvar, hvis der opstår uheld, og redningsveste skal bæres til enhver tid.