Krydstogter til Norge

Krydstogter til Norge bliver mere og mere populært – og ikke uden grund. Naturen op langs den norske kyst er nemlig så storslået, imponerende og betagende, at den tager pusten fra de fleste. De store fjelde, rå klippepartier og smaragdgrønne floder præger det norske landskab, som rigtigt mange vil opleve. Derudover findes der på disse kanter en enestående mulighed for at opleve det spektakulære naturfænomen nordlys med egne øjne. Det er intet mindre end magisk at opleve nordlyset og dets utrolige farver bevæge sig henover nattehimlen.

Landet lige rundt om hjørnet

De fleste, der tager på krydstogt til Norge er opsat på at opleve den smukke natur, der blandt andet inkluderer de mange, enorme fjelde. Faktisk findes der mere end 300 bjergtinder på over 2000 meter til at få en fantastisk og enestående udsigt fra – nordmændene selv bruger fjeldene som en kur mod hverdagens stress, og faktisk påstår de, at det gør noget særligt ved en at stå 2.000 meter over havets overflade med en 360 graders panoramaudsigt. Det åbner dit sind.

Oplev de norske kystbyer, som Bergen, Stavanger og Ålesund, og nyd udsigten i Geirangerfjorden og Sognefjorden. Du kan også sejle med hele vejen til Nordkap i det nordligste Norge. Her er det kun Svalbard, der adskiller dig fra Nordpolen. At tage på krydstogt til Norge betyder også, at den udsøgte sørejse tager sin begyndelse allerede i København, og der er således hverken lange flyture eller jetlag forbundet med en rejse til det norske land, hvilket også medvirker til, at det er populært og tillokkende for de fleste at tage hertil.

På en krydstogtsrejse op langs den norske kyst vil man opleve de smalle fjorde skære sig ind i landet, omgivet af stejle fjelde med brusende vandfald og gletsjere. Landskabet her er skabt efter de mange forskellige istider, og står uforandret i dag som et vidnesbyrd på naturens magt og kræfter. Samtidig er området præget af sæler, ørne, hvaler og et hav af forskellige fisk under overfladen. Derudover ligger der en masse små byer langs fjordsiderne, som charmerer sig ind på de fleste med sine traditioner, historie og karakteristiske levestil. Selvom man på et krydstogt til Norge ikke er særlig langt væk fra Danmark, så kan de storslåede naturoplevelser og anderledes landskaber få én til at føle sig meget lille, ydmyg og langt væk hjemmefra.

Vidste du, at …

Du kan søge på specifikke byer i søgemaskinen ved blot at skrive navnet i rejsemålsfeltet og vælge det pågældende sted. Hvis du ikke er helt sikker på, hvor i Norge du gerne vil hen, kan du også blot skrive “Norge” i rejsemålsfeltet.