Dit første krydstogt

At være på krydstogt er en komfortabel og populær rejseform, hvor der er sørget for det hele. Mens du opholder dig i lækre omgivelser ombord og bliver serviceret på højeste niveau af besætningen, sejler skibet dig til nogle af verdens skønneste rejsemål. Dette gør krydstogtsrejser til en luksuriøs og komfortabel rejseform. Alligevel varierer de forskellige rederier og skibe sig med elementer, der kan være en god ide at forholde sig til. Her er en mini-guide til dig, som er ny i krydstogtuniverset.

Gør dig de rette overvejelser

Det kan f.eks. være en god ide at undersøge størrelsen på skibet, om det er familie- og børnevenligt, eller hvorvidt der er nogen forventninger til påklædningen ombord. Der findes nemlig rigtigt mange rederier og herunder endnu flere skibe, der hver især har forskellige karakteristika, der kan være vigtige for din rejseoplevelse. Grundlæggende kan store skibe tilbyde mange faciliteter og aktiviteter, ofte for gæster i alle aldre, hvor de mindre skibe er mere velegnet til par og romantiske ferier, og desuden har mulighed for at sejle ind i de mindre, hyggelige havne. Dog er det altid en god ide at undersøge de enkelte rederier, fordi de differentierer sig mellem hinanden.

Hvad er vigtigt for dig?

Inden du bestiller dit første krydstogt, er der nogle ting at forholde sig til, der kan vedrøre dine præferencer for aktiviteter på en ferie – måske er du til underholdende aktiviteter som teater og musik, gastronomiske oplevelser, afslapning og velvære eller et højt serviceniveau? Og måske har du et specifikt budget, eller et særligt område, du gerne vil sejle i? Det er en god ide at gøre sig disse overvejelser, og har du brug for vejledning for at spore dig nærmere ind på det rette rederi, kan du kigge i vores guide over rederier. Vil du gerne læse om de mest populære destinationer og farvande at sejle i, kan du måske også hente inspiration her. Og har du brug for et mere konkret eksempel på, hvordan en krydstogtsrejse kan se ud, kan det også være en hjælp at snuse rundt i søgemaskinen, hvor du finder konkrete rejser, du kan læne dig op ad.

Det er også muligt at komme på et minicruise, som du kan kombinere med en klassisk landrejse, hvis du vil afprøve, hvad det vil sige at være på krydstogt. Måske bliver du, ligesom os og mange andre, bidt af det, og får lyst til at prøve et længere krydstogt. Du kan læse mere om vores minicruises her.

Hvorfor tage på krydstogt?

Vi har samlet 6 gode grunde til, hvorfor du skal tage på krydstogt.

01

Krydstogt for enhver

Et krydstogt er den perfekte rejseform, hvad enten du ønsker en prisbillig familieferie i Middelhavet, et romantisk luksuskrydstogt for to i Caribien eller en udfordrende ekspedition til Antarktis. Der findes krydstogter for enhver smag, og der er med garanti et, der passer netop til dine drømme og ønsker!

02

Nye destinationer og unikke oplevelser hver dag – både til vands og til lands

En krydstogtsrejse giver dig mulighed for at opleve flere af de destinationer, som du drømmer om at besøge, på én rejse – uden at du skal bekymre dig om at komme fra sted til sted. Hver dag byder på nye oplevelser, både når du går i land, men også på skibet, hvor der er uendelige muligheder for aktiviteter, underholdning, fantastiske restauranter, barer og wellness. På de mindre skibe er der mulighed for at sejle ind til steder, hvor de større skibe ikke kan komme. Du oplever verden fra en helt ny vinkel på et krydstogt.

03

Dit flydende hotel følger med dig på hele rejsen – og gør din rejse nem og bekvem

På en krydstogtferie behøver du blot at pakke din kuffert ud en enkelt gang – for dit hotelværelse følger med dig på hele din rejse. Du kan derfor blot koncentrere dig om at suge alle indtryk til dig og nyde de fantastiske omgivelser, uden at skulle bruge energi på at pakke og skifte hotel undervejs. Det er særligt praktisk, hvis du rejser med børn. Endvidere behøver du ikke tænke over, om du kan tage glas vin mere til middagen, da dit hotel altid ligger lige om hjørnet!

04

Slap af og nyd de fantastiske omgivelser – mens du transporteres

Krydstogtskibe er ikke blot transportmidler – men en hel oplevelse i sig selv! Modsat en rejse med bil, fly eller tog kan du på en krydstogtferie udnytte rejsetiden og med god samvittighed nyde de mange muligheder og aktiviteter, som krydstogtskibene tilbyder. Her er alt lige fra spa, fitness, underholdning, casino, barer, lækre restauranter, pool, sjove aktiviteter for børn m.v. Listen er lang – og du bestemmer helt selv, hvordan du vil bruge tiden.

05

Opvartning, god service og lækker mad – du behøver ikke løfte en finger

På alle krydstogtskibe gør man meget ud af at have et yderst højt serviceniveau, og på nogle skibe har du sågar din helt egen og private tjener, der følger dig til bords og sørger for at opvarte dig på hele rejsen. Du behøver aldrig tænke på opvask eller andet praktisk, for du bliver serviceret, fra du står op til du går i seng. Lige som det høje serviceniveau, er der ligeledes fokus på lækker gastronomi, og på mange af skibene finder du bedre restauranter, end dem du finder på land. Alle krtdstogtskibe udbyder i dag all inklusive, hvor du frit kan benytte skibets skønne restauranter og sågar få roomservice, når du vil – uden ekstra omkostninger. Der findes både fine restauranter, hvor man skal bære smoking og kjole, men også restauranter, hvor man er mere afslappet klædt.

06

Perfekt rejseform til selskaber eller grupper

Er du et større selskab – om det er som familie, en stor gruppe eller f.eks. et bryllup – er krydstogtrejseformen særdeles velegnet. Her har du nemlig en samlet fælles base, hvorfra gruppens medlemmer kan nyde aktiviteterne sammen eller hver for sig – alt efter hvad I lyster – uden at I er særlig langt væk fra hinanden. Og med det høje sikkerhedsniveau kan børnene sagtens færdes på egen hånd.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad indgår i krydstogtets pris?

Når man rejser på krydstogt, opholder man sig mange timer ombord på skibet, hvilket gør, at de fleste rederier har valgt at inkludere mange ting i den samlede pris. Men netop fordi det varierer fra rederi til rederi, er det en god ide at være opmærksom på, hvad der indgår i den givne pris og rejse. Det er nemlig meget forskelligt fra rederi til rederi, hvad de medregner i deres priser.

Er maden ombord inkluderet i prisen?

Mange rederier og skiber har all-inclusive i prisen på alle deres krydstogtrejser, hvilket betyder, at du intet betaler for maden undervejs, og at du frit kan nyde alle måltider samt snacks 24 timer i døgnet – herunder også roomservice og servering ved poolen. Der vil som regel være fri vand og the/kaffe. De fleste krydstogtskibe har en eller flere hovedrestauranter, hvor der serveres morgenmad, frokost og middag, og derudover vil der være snackbarer, som serverer måltider uden for de normale måltidstidsrum.

Er drikkevarerne inkluderet i prisen?

Det er igen meget forskelligt fra rederi til rederi, hvordan drikkevarerne er med i prisen eller ej. Nogle rederier har desuden drikkevarepakker, hvor det blot er gældende for øl, vin og vand til måltiderne, andre har også spiritus og champagne inkluderet til middagene, og igen er der andre, der har all-inclusive drikkevarepakker med i prisen. Vær derfor opmærksom på, hvad der indgår i den samlede pris.

Hvad med fly og hotel i forbindelse med mit krydstogt?

Det kan være en rigtig god ide at kombinere et krydstogt med nogle hotelovernatninger før og/eller efter dit krydstogt, fordi det kan give et par ekstra dage til at opleve den by, hvor krydstogtet starter eller slutter. Har du brug for hjælp til at booke dette, kan vi altid være behjælpelige med at finde fly og gode hoteller. Kontakt os her

Kan jeg komme på udflugt på mit krydstogt?

Ja, det kan du sagtens. Mange af rederierne arrangerer udflugter ved mange af destinationerne, og det kan være en rigtig god ide at vælge disse ture. Dels fordi udbyderne sørger for at tage dig til de vigtigste seværdigheder og dels fordi udbyderen sørger for, at du er tilbage i tide. Du kan naturligvis også tage på opdagelse på egen hånd, men vær opmærksom på at komme rettidigt til havnen.

Hvornår skal jeg bestille udflugterne?

Du kan enten bestille udflugterne hjemmefra, når du har dit bookingnummer eller på krydstogtskibet, hvor du får udleveret en oversigt over udflugterne. Er der bestemte udflugter, som du gerne vil på, anbefaler vi, at du bestiller hjemmefra, da nogle udflugter kan blive udsolgt. Du kan se de forskellige udflugter på rederiernes hjemmesider.

Kan man blive søsyg?

Næsten alle, der ikke har prøvet et krydstogt, taler om søsyge. På de store skibe kan man normalt ikke mærke, at man sejler, og alle moderne krydstogtskibe har stabilisatorer, der modvirker gener i bølgegang. Faktum er, at kun meget få oplever ubehag ombord.

Skal jeg meddele det, hvis jeg er gravid, handicappet eller syg?

Som med flytransport er der særlige regler gældende for gravide. Hvis man er gravid, skal man anmode om information om reglerne for det pågældende rederi.

Hvis man er handicappet eller har en sygdom, skal man også informere rederiet. I visse tilfælde forefindes der særlige handicap suiter ombord. I andre tilfælde er det nødvendigt, at rederiet modtager en lægeerklæring.

Er der hospital og læge ombord?

Få former for ferier tilbyder samme mulighed for kvalificeret lægebehandling. Uanset hvor man er i verden, har alle krydstogtskibe en læge og/eller et hospital ombord. De mest almindelige sygdomme kan således behandles under ferien, da der også forefindes et stort apotek ombord.

Opstår der mere komplicerede sygdomme, vil man dog altid tage kontakt med hospitaler og læger i land.

Vidste du, at …

Du finder et kæmpe udvalg af forskellige rederi i søgemaskinen, lige fra meget budgetvenlige krydstogter til luksus ud over alle grænser. Har du for eksempel et bestemt budget, du skal holde dig inden for? Filtrer på pris så snart du har lavet en søgning, eller sorter blot krydstogterne efter laveste pris.