Flodkrydstogter

På et flodkrydstogt krydser du verdens mest legendariske floder. Du får lov at komme helt tæt på de omkringliggende omgivelser – selv til søs. Det giver mulighed for at nyde landskabet undervejs, hvor du vil opleve et miks af smuk natur og interessante byer skyde op langs bredden. Når skibet lægger til, er det i centrum af byerne, hvor du kan gå direkte på opdagelse. Et flodkrydstogt er ekspert i at kombinere oplevelser, kultur og historie både til vands og på land.

Typiske sejlruter

Bliv inspireret af nogle af de mest populære sejlruter inden for transatlantiske krydstogter.

Europas forunderlige floder

Sejl på Europas mest kendte floder og oplev forskelligartede landskaber og byer, der byder på hver sin unikke skønhed. Skibet lægger fra kaj i Strasbourg og sejler langs Rhinen gennem det nordøstlige Frankrig for dernæst at nå Tyskland. Rejsen fortsætter ad den 524 kilometerlange flod Main, hvor den største af de besøgte byer er finansbyen Frankfurt. Derefter venter flere tyske byer med historisk karakter og elementer på UNESCOs verdensarvsliste. Besøg blandt andet slottet i Wertheims, den imponerende Würzburger Residenz og Bambergs domkirke. Den sidste strækning sejles på Europas næstlængste flod, Donau, hvor Østrigs og musikkens hovedstad, Wien, er rejsens endedestination.

Det skønne Provence

Udsøgte smagsoplevelser, unik kultur og en interessant historie står på programmet, når du flyder gennem Frankrig på den smukke Rhôneflod. Fra byen Arles, også kendt som ”Galliens lille Rom”, sejler krydstogtet mod nord til Avignon, der befinder sig på UNESCOs verdensarvsliste og er et historisk centrum. Gennem det idylliske landskab i Viviers ankommer skibet til den charmerende by Tournon, hvor et besøg ved slottet er et must. Udforsk resterne fra det romerske herredømme i Vienne og oplev Lyon, der er Frankrigs gastronomiske trækplaster foruden at byde på gode shoppingmuligheder, imponerende arkitektur og en spændende kultur.