Fra København til Nordkap med dansk rejseleder

Bestil inden 30. september og spar op til 1.000,- pr. person
Udforsk tilbud

Om turen

Der venter en spektakulær rejse op langs den norske kyst med afstikkere ind i de smukkeste fjorde. Heriblandt sejler vi langs den verdensberømte Geirangerfjorden, hvor de storslåede fjelde og brusende vandfald tager pusten fra enhver.

Tromsø og Nordkap, Europas nordligste punkt
Herfra sejler vi nordpå, hvor vi passerer Polarcirklen og lægger til ved Tromsø, der byder på masser af kulturhistoriske seværdigheder i smukke naturomgivelser. Længere nordpå venter rejsens og Europas nordligste punkt, Nordkap, hvor Atlanterhavet og Ishavet mødes og skaber en helt særlig atmosfære – oplev at stå ved verdens ende, hvor udsigten er uendelig.

Flåmsbanen – en ikonisk jernbanestrækning
Skibet vender kurs sydpå igen, og gemt i de snørklede fjorde findes Flåm, hvor vi lægger til og udforsker den charmerende landsby, der mest af alt er kendt for sin ikoniske jernbanestrækning, Flåmsbanen. Derudover byder Flåm på masser af lokaloplevelser med gode restauranter, spændende butikker og et ølbryggeri i helt særlige omgivelser.

Denne rejse tager dig til nogle af verdens smukkeste egne, hvor naturens kræfter, skønhed og charme overmander de fleste.

Om Jewel of the Seas

Jewel of the Seas tilhører Radiance-klassen. Skibene i denne klasse er moderne super-yachter med store glaspartier, perfekt suppleret af elegante møbler og indretning, og med en moderne samling af kunstværker og skulpturer. Ombord finder du alt fra klatrevæg, fitnesscenter, børneklub, butikker, barer og restauranter.

Skibet har rummelige kahytter og suiter, som tilfredsstiller alle behov. Over halvdelen af de udvendige kahytter har egen balkon. Her er komfort kombineret med mere plads i kahytterne.

Skibene i Radiance-klassen har en sofistikeret europæisk atmosfære og stil; lige fra den velduftende italienske kaffebar til det indbydende interiør på Chops Grille Steakhouse. Og som man kan forvente hos Royal Caribbean, får du en masse valgmuligheder ved måltiderne lige fra den uformelle Seaview Café til den mere formelle Portofino Restaurant.

293
meter langt
32
meter bredt
2501
passagerer

Rutebeskrivelse

Dag 1: København (Danmark)

Afsejling kl. 17:00

 

Mange krydstogtrejser starter i København – Både hvis du skal mod nord eller mod syd.

København har de senere år udviklet sig til en af de førende krydstogthavne i Nordeuropa, med den helt nye krydstogthavn, beliggende i Københavns Nordhavn. Med mere end 300 anløb og over 800.000 krydstogtpassagerer årligt, har den nye havn da også rigeligt at se til.

Skal man bruge flere dage i hovedstaden, byder København på masser af aktiviteter og underholdning – her er lidt for enhver smag. København er en gammel middelalderby og kan spores helt tilbage til år 1167, hvor den blev grundlagt af Biskop Absalon. I dag er København en kombination af fantastiske historiske bygningsværker og den nyeste og mest innovative arkitektur. Byen byder på et hav af fantastiske restauranter, lækre cafeer og hyggelige barer med alverdens tilbud inden for den nyeste gastronomi. Ud over shoppinggaden Strøget, som både har indkøbscentrene Magasin og Illum, finder du små bydele rundt omkring i København, som hver har sin helt egen og unikke stemning. Besøg f.eks. Værnedamsvej på det hyggelige Vestrebro som er fyldt med hyggelige cafeer, små blomsterhandlere, designbutikker og delikatesseforretninger. København har masser af spændende seværdigheder, de mest kendte er Den Lille Havfrue, fristaden Christiania, Amalienborg, kronjuvelerne på Rosenborg, Runde Tårn, zoologisk have og Tivoli. Besøg også Torvehallerne i centrum af byen, hvor du kan købe dig fattig i lækre delikatesser fra hele verden.

Dag 2: Til søs

En dag på havet behøver ikke at være kedelig. Brug tiden til at opleve skibets mange faciliteter eller deltag i de mange aktiviteter som skibet tilbyder. 

Et hvert krydstogtskib har sin egen charme og fælles for alle er de mange aktivitetstilbud. Tiden til søs kan du med fordel bruge til at forberede dig på næste havns udflugter og seværdigheder. Alle skibe har et bibliotek, hvor du kan læse om alverdens destinationer, på visse skibe afholdes der også foredrag om spændende emner, oftest relateret til din rejse. Dagen ombord kan du også bruge til bare at slappe helt af og lade dig forkæle af skibets personale. Valget er helt op til dig!

Dag 3: Stavanger (Norge)
Ankomst kl. 07:00 / Afsejling kl. 16:00

Havnebyen Stavanger er beliggende i kommunen af samme navn i det sydvestlige Norge. De naturskønne omgivelser omkring byen er præget af smukke fjorde, stejle fjelde og hvide sandstrande.

Stavanger er Norges fjerdestørste bykommune og landets tættestbefolkede kommune. Stavanger er en universitetsby og derfor hjemsted for mange studerende, hvilket tilfører byen en urban og livlig atmosfære. I 2008 fik Stavanger, sammen med nabobyen Sandnes æren af at være europæisk kulturhovedstad. Og kultur mangler da heller ikke i Stavanger, som gemmer på mange museer og årlige kulturbegivenheder, bl.a. madfestivallen, Gladmat, som hvert år har mange tusinde besøgende.

Besøg Stavangers centrum, hvis gamle bydel har nogle af Europas bedstbevarede træhuse, samt et varieret udvalg af butikker og spisesteder. Stavanger er også kendt som hele Europas olie- og energihovedstad og har haft denne status lige siden man fandt det første oliefelt i den sydlige del af Nordsøen. Besøg også udkigsplatformen, Preikestolen, som er blevet kaldt for en af de mest betagendee udkigssteder i verden.

Dag 4: Cruising / Polarcirklen (Norge)
Dag 5: Tromsø (Norge)
Ankomst kl. 09:00 / Afsejling kl. 18:00

Den norske by Tromsø er den største by beliggende i det nordlige Norge, ca. 350 kilometer nord for Polarcirklen.

Byen kaldes også porten til Arktis eller hovedstaden i Arktis, fordi mange polarekspeditioner stævner ud herfra. Det var herfra, at den berømte polarforsker Roald Amundsen, for omkring 100 år siden samlede besætning til sine berømte polarekspeditioner. Tromsø er i dag centrum for alt som har med Arktis og polarekspeditioner at gøre og tiltrækker massevis af Arktis-interesserede eksperter og akademikere, som især er optagede af at studere den globale opvarmning i Arktis. Tromsø har også masser af kulturtilbud. Her finder man eksempelvis verdens nordligst beliggende botaniske have, byens akvarium, flere museer, et hyggeligt natteliv og mange restauranter med fokus på brugen af friske, arktiske råvarer. I Tromsø har man ligeledes gode muligheder for at se nordlyset i sæsonen fra september til marts og mellem midt maj til midt september skinner midnatssolen hele døgnet og giver mulighed for aktiviteter døgnet rundt.

Dag 6: Honningsvåg (Norge)
Ankomst kl. 07:00 / Afsejling kl. 15:00
Dag 7: Til søs

En dag på havet behøver ikke at være kedelig. Brug tiden til at opleve skibets faciliteter eller deltage i de mange aktiviteter, som skibet tilbyder. 

Et hvert krydstogtskib har sin egen charme og fælles for alle er de mange aktivitetstilbud. Tiden til søs kan du med fordel bruge til at forberede dig på næste havns udflugter og seværdigheder. Alle skibe har et bibliotek, hvor du kan læse om alverdens destinationer. På visse skibe afholdes der foredrag om spændende emner, oftest relateret til din rejse. Dagen ombord kan du også bruge til bare at slappe af og lade dig forkæle af skibets personale. Valget er helt op til dig!

Dag 8: Ålesund (Norge)
Ankomst kl. 10:00 / Afsejling kl. 17:00
Dag 9: Flåm, Sognefjorden (Norge)
Ankomst kl. 07:00 / Afsejling kl. 16:00
Dag 10: Geiranger (Norge)
Ankomst kl. 10:00 / Afsejling kl. 19:00

Geiranger er en bygd beliggende inderst inde i Geirangerfjorden, som er en del af Norges naturskønne fjordlandskab.

Geiranger har kun omkring 240 fastboende, men besøges hvert år af mange tusind turister, som tiltrækkes af det fantastiske sceneri i området. Geirangerfjorden er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og det er bestemt ikke uden grund. Et krydstogt hertil vil tage dig igennem fantastiske og overvældende landskaber. Langs den dybe, blå fjord skråner de stejle grønne fjelde med sneklædte toppe højt oppe over dig. Oplev de flotte vandfald Brudesløret, Frieren og De Syv Søstre eller udsigtspunkterne Flydalsjuvet og Ørnesvingen.

Langs havnen ligger en imponerende stribe af indbydende spisesteder og butikker med et lokalt præg. Besøg f.eks. det lokale bryggeri, beliggende delvist i et bådhus, eller Geiranger Sjokolade, som både er en mini-chokoladefabrik, butik og café. Geiranger har masser at byde på, både et hyggeligt og lokalt forretningsliv, samt de mest uforglemmelige naturoplevelser.

Dag 11: Til søs

En dag på havet behøver ikke at være kedelig. Brug tiden til at opleve skibets mange faciliteter eller deltage i de mange aktiviteter, som skibet tilbyder. 

Et hvert krydstogtskib har sin egen charme og fælles for alle er de mange aktivitetstilbud. Tiden til søs kan du med fordel bruge til at forberede dig på næste havns udflugter og seværdigheder. Alle skibe har et bibliotek, hvor du kan læse om alverdens destinationer. På visse skibe afholdes der foredrag om spændende emner, oftest relateret til din rejse. Dagen ombord kan du også bruge til bare at slappe af og lade dig forkæle af skibets personale. Valget er helt op til dig!

Dag 12: København (Danmark)
Ankomst kl. 07:00

 

 

Mange krydstogtrejser starter i København – Både hvis du skal mod nord eller mod syd.

København har de senere år udviklet sig til en af de førende krydstogthavne i Nordeuropa, med den helt nye krydstogthavn, beliggende i Københavns Nordhavn. Med mere end 300 anløb og over 800.000 krydstogtpassagerer årligt, har den nye havn da også rigeligt at se til.

Skal man bruge flere dage i hovedstaden, byder København på masser af aktiviteter og underholdning – her er lidt for enhver smag. København er en gammel middelalderby og kan spores helt tilbage til år 1167, hvor den blev grundlagt af Biskop Absalon. I dag er København en kombination af fantastiske historiske bygningsværker og den nyeste og mest innovative arkitektur. Byen byder på et hav af fantastiske restauranter, lækre cafeer og hyggelige barer med alverdens tilbud inden for den nyeste gastronomi. Ud over shoppinggaden Strøget, som både har indkøbscentrene Magasin og Illum, finder du små bydele rundt omkring i København, som hver har sin helt egen og unikke stemning. Besøg f.eks. Værnedamsvej på det hyggelige Vestrebro som er fyldt med hyggelige cafeer, små blomsterhandlere, designbutikker og delikatesseforretninger. København har masser af spændende seværdigheder, de mest kendte er Den Lille Havfrue, fristaden Christiania, Amalienborg, kronjuvelerne på Rosenborg, Runde Tårn, zoologisk have og Tivoli. Besøg også Torvehallerne i centrum af byen, hvor du kan købe dig fattig i lækre delikatesser fra hele verden.

Rejseinfo

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • 11 nætters krydstogt med Jewel of the Seas
 • Alle måltider og underholdning ombord
 • Drikkepenge til skibets personale
Prisen inkluderer ikke
 • Transport til og fra skibet (kan tilkøbes)
 • Middage i specialrestauranter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkevarer

Kahytter og priser

Indvendig kahyt

 • Priser pr. person
 • Grundpris pr person v/2 personer
  KR. 14.995
Udvendig kahyt

 • Priser pr. person
 • Grundpris pr person v/2 personer
  KR. 16.695
Balkon kahyt

 • Priser pr. person
 • Grundpris pr person v/2 personer
  KR. 18.895

København, Denmark

Stavanger

Polarsirkelen, Norway

Tromsø, Norway

Honningsvåg, Norway

Alesund, Norway

Flåm, Sognė ir Fjurdanė, Norway

Geiranger, Norway

Få et uforpligtende tilbud

Vil du høre mere om dette Middelhavskrydstogt med Costa Luminosa kan Helle hjælpe dig. Hun har taget turen adskillige gange, og kan hurtigt identificere om dette er rejsen for dig.


Ønsker du at se andre afrejsedatoer for dette cruise

Vi har gjort det enkelt for dig, og samlet alternative afrejsedatoer eller lignende krydstogter her.

Nyhedsbrev

Det er ganske gratis at tilmelde sig, og du kan til enhver tid ændre dine tilmeldinger eller afmelde dig igen.