Transsylvanien, Dracula & Donau med dansk rejseleder

7 nætters krydstogt med River Discovery II - fly og udflugter inkl. i prisen
Udforsk tilbud

Om turen

Turen med River Discovery II tager dig med til det forunderlige Transsylvanien, Draculas hjemland og Donau. På turen kombineres en landrejse rundt i Transsylvanien med et smukt flodkrydstogt.

Rejsen starter i Bukarest, der de næste par dage vil være udgangspunkt for nogle spændende dage i Rumæniens hovedstad med arrangerede byrundture. Du kan se frem til at udforske byens smalle stræder med lokale cafeer, værtshuse og restauranter, store og overdådige bygninger samt smukke og grønne parker. Derudover venter et besøg på Dracula-slottet, der gemmer på en spændende historie samt besøg på Peles-slottet, der ligger i helt fantastiske omgivelser. På dag tre er det tid til at boarde, og skibet sejler fra havn og videre til den rumænske by Turnu Màgurele, der ligger ved Donaufloden på grænsen til Bulgarien. Byens største seværdighed er Saint Haralambios Katedral, der ligger midt i byens centrum. Herefter går turen videre til Vidin, hvor rejselederen vil tage dig med på en byrundtur. Her skal du bl.a. besøge middelalder-fæstningen Baba Vida, der er byens helt store varetegn. Dagen efter tilbringes ombord på skibet, der sejler langs de smukke landskaber, skove og glimt af landsbyer i bakkede omgivelser. Skibet sejler bl.a. forbi Jernporten, der er en geografisk betegnelse for den strækning på Donau-floden, som man passerer, når man sejler over grænsen fra Rumænien til Serbien. På dag seks vågner du op i Beograd, hvor de sidste dage skal bruges på en guidet byrundtur med rejselederen og en lokal guide samt en bustur til smukke byer, hvor du kan få indsigt i den serbiske kultur.

Om River Discovery II

Flodkrydstogtskibet River Discovery danner den perfekte ramme om et spændende krydstogt på Donau, Rhinen eller Mosel gennem smukke landskaber og hyggelige byer.
Pladsen på de 4 dæk er optimalt udnyttet til dejlige fællesområder og velindrettede kahytter. Det 4-stjernede MS River Discovery er bygget i 2012 og har plads til 170 passagerer og er 125 meter langt.

Faciliteter om bord:
Om bord er der reception, elevator (fra hoveddæk til øvre dæk) samt lift til soldækket, bibliotek, fitnessrum samt mulighed for gratis Wi-Fi, når forbindelsen tillader det. I skibets lille butik kan der købes postkort, souvenirs fra skibet samt personlige fornødenheder som tandbørste m.m. På soldækket er der solstole og rygeområde. I receptionen kan der købes vand før udflugterne, ligesom der udleveres kort over anløbsbyerne efter behov.

Kahytter:
Skibet har 85 kahytter, alle udvendige med vindue og eget bad og toilet, hårtørrer, aircondition, skriveplads, strømstik med 110 V og 220 V, TV og sikkerhedsboks. På badeværelset er der sæbe og shampoo. Ved ankomsten byder skibet på 1 stor flaske kildevand i kahytten – evt. efterfølgende forbrug vil blive påført din regning.
Kahytter på Navigator- og Explorer-dækket (2 øverste dæk) har fransk altan med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytter på Odyssey-dækket (nederste dæk) har et lille vindue, som ikke kan åbnes.

170
passagerer
125
meter langt
2012
byggeår

Rutebeskrivelse

Dag 1: Bukarest (Rumænien)

Fly København – Bukarest
Transfer fra lufthavn til hotel
Overnatning på 4* hotel

Med ankomst i Bukarest er der direkte transfer til det 4-stjernede hotel, som de næste par dage skal være udgangspunkt for nogle spændende dage i Rumæniens hovedstad. Efter indkvartering på hotellet har den danske rejseleder sammen med en lokalguide arrangeret en byrundtur forbi byens centrale seværdigheder. Heriblandt kan du se frem til smalle stræder med lokale cafeer, værtshuse og restauranter, store og overdådige bygninger for ikke at nævne alle de grønne og smukke parker. Middagen serveres på hotellet, og herefter er der tid til at slappe af eller nyde en kold forfriskning.

Dag 2: Bukarest (Rumænien)

Udflugt til Dracula slottet
Frokost efterfulgt af besøg på Peles slottet
Retur til Bukarest og overnatning

Eter morgenmad venter en smuk udflugt til Branslottet fra 1122, bedre kendt som Dracula-slottet, der gemmer på en spændende historie og tager enhver tilbage til Bram Strokers roman om Dracula. Herefter er der frokost på en lokal restaurant, hvorefter turen går til Peles-slottet. Her i de fantastiske omgivelser med tætbevoksede skove og bjerge ligger dette berømte slot fra 1800-tallet og stråler. Efter dagens udflugt er der middag på hotellet.

Dag 3: Turnu Mágurele (Bukarest, Rumænien)

Transfer fra hotel til skib 

Turnu Măgurele er en rumænsk by beliggende ved Donaufloden, nordvest for Bukarest i distriktet Teleorman og på grænsen til Bulgarien. På modsatte side af Donauflodens bred ligger den bulgarske by Nikopol. I dag forbindes de to bredder med færger, men her findes også levn fra en gammel romansk bro, som angiveligt skulle have krydset floden.
Byens største seværdighed er Saint Haralambios Katedral, som ligger i byens centrum. Katedralen blev bygget i begyndelsen af det 20. århundrede i en sen renæssancestil.

Denne morgen er der mulighed for at udforske byen på egen hånd, inden der er arrangeret frokost på den lokale restaurant ”Caru cu Bere”, der serverer traditionelle rumænske retter. Herefter er det tid til at indkvartere sig på skibet, m/s River Discovery II, der på resten af rejsen skal bringe os rundt på de smukke floder. Besætningen ombord byder os velkommen på skibet, og der er tid til at finde sig til rettet, inden middagen serveres ombord på skibets restaurant.

Afsejling kl. 15.00 

Dag 4: Vidin (Bulgarien)

Vidin er en by beliggende ved bredden af Donau floden i det nordvestlige hjørne af Bulgarien. Med et indbyggertal på omkring 68.000 er Vidin den største by i provinsen. Tæt ved byen ligger grænsen til nabolandene Serbien og Rumænien.

Denne formiddag tilbringes ombord på skibet, hvor udsigten til de omkringliggende landskaber kan nydes ombord på dækket. Midt på eftermiddagen lægger skibet til i Vidin, hvor rejselederen vil tage os med på en rundtur i Vidin, hvor vi bl.a. skal besøge middelalder-fæstningen Baba Vida, der er byens vartegn, og som er det eneste middelalderslot i Bulgarien. Vidin er desuden kendt for sine smagsfulde vine og imponerende udsigter, og efter en spændende udflugt er det tid til at tage tilbage til skibet. Eftermiddagens ekstraudflugt går til de berømte Belogradchik klipper (tilkøb).

Ankomst kl. 15.00 / Afsejling kl. 23.00 

Dag 5: Jernporten (Portile de Fier/Djerdap)

Jernporten er en geografisk betegnelse for den strækning på Donau floden, som man passerer, når man sejler over grænsen fra Serbien til Rumænien.

Dagen i dag tilbringes ombord på skibet, der sejler langs de smukke landskaber, skove og glimt af landsbyer i de bakkede omgivelser. Der er masser af mulighed for at nyde godt af skibets mange faciliteter, eller blot nyde udsigten fra skibets dæk. Senere på dagen passerer skibet Jernporten, der markerer grænsen mellem Rumæninen og Serbien, og som er en kæmpe naturskabt kløft, som imponerer og begejstrer de fleste.

Dag 6: Beograd (Serbien)

Sightseeing i Beograd med frokost
Overnatning på 4* hotel i Beograd

Serbiens hovedstad Beograd har rejst sig efter krig og kriser og står nu smuk og spektakulær med både kunst, kultur og et imødekommende folk, som er stolte af deres by.

Denne morgen vågner du op i Beograd. Byen er kendt for at være en blanding af Berlin, og New York  og sammen med rejselederen og den lokale guide venter en spændende byrundtur. Se bl.a. frem til Saint Sava, der er verdens tredjestørste ortodokse kirke med plads til 10.000 mennesker samt kongeslottet, der var residens for de serbiske konger af Obrenovic-dynastiet. Frokosten er arrangeret på en familiedrevet restaurant, der serverer lokale og serbiske retter.

Ankomst kl. 01.00 

Dag 7: Beograd (Serbien)

Overnatning på 4* hotel i Beograd

Denne dag kan du se frem til at udforske andre dele af Serbien. Dagen byder på bustur til de smukke byer Novi Sad og Sremski Karlovci, hvor du kan få indsigt i den serbiske kultur. Herefter går turen til vingården Zivanovic, der bl.a. byder på en let frokost samt vinsmagning i skønne omgivelser. Om aftenen kan du nyde en lækker middag på hotellet i Beograd.

Dag 8: Beograd (Serbien)

Transfer fra hotel til lufthavn
Fly Beograd – København

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og kører i lufthavnen, hvor rejsen går hjem mod København.

Rejseinfo

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København eller Billund – Bukarest
 • Transfer fra lufthavn til hotel
 • 2 overnatninger på 4* hotel i Bukarest med middag og morgenmad
 • Udflugt til Dracula slottet og Peles slottet. Frokost på lokal restaurant
 • Transfer fra hotel til skib
 • 3 nætters krydstogt ombord på River Discovery II med alle måltider, snacks, kaffe og te
 • Drikkepenge til skibets personale
 • Five ó Clock Tea med kage dagligt og live musik i loungebaren.
 • Gratis Wi-Fi ombord
 • Udflugter, transport og entréer iflg. program
 • Transfer fra skib til hotel i Beograd, sightseeing undervejs med frokost
 • 2 overnatning på 4* hotel i Beograd inkl. morgenmad og middage
 • Udflugt til lokal serbisk familie inkl. frokost
 • Transfer fra hotel til lufthavn
 • Fly Beograd – København eller Billund
Prisen inkluderer ikke
 • Drikkevarer
 • Middage i specialrestauranter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Ekstra udflugter
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører
Fysiske krav til rejsen

Er du dårligt gående, sidder i kørestol eller på anden måde bevægelseshæmmet, bedes du kontakte os inden bestilling af dit krydstogt, så vi kan rådgive dig bedst muligt i forhold til rejsen. Der kan være trapper og længere gåafstande i luft- og skibshavne, ligesom der kan være ramper og sejlads med tenderbåde når du skal til/fra skibet og i land. Derfor er det vigtigt du oplyser os, såfremt du har nogle særlige behov, der skal tages højde for.

Kahytter og priser

Udvendig kahyt m/lille vindue (Odyssey deck)

 • Priser pr. person
 • Grundpris pr person v/2 personer
  KR. 10.990
Udvendig kahyt m/fransk altan (Navigator deck)

 • Priser pr. person
 • Grundpris pr person v/2 personer
  KR. 12.490
Udvendig kahyt m/fransk altan (Explorer deck)

 • Priser pr. person
 • Grundpris pr person v/2 personer
  KR. 12.990
Suite m/fransk altan (Navigator deck)

 • Priser pr. person
 • Grundpris pr person v/2 personer
  KR. 13.590
Udvendig single kahyt m/lille vindue (Odyssey deck)

 • Priser pr. person
 • Grundpris pr person v/2 personer
  KR. 17.990

Bukarest, Rumænien

Vidin, Bulgarien

Beograd, Serbien

Få et uforpligtende tilbud

Vil du høre mere om dette krydstogt med River Discovery II, kan Anna hjælpe dig. Hun har taget turen adskillige gange og kan hurtigt identificere, om dette er rejsen for dig.


Ønsker du at se andre afrejsedatoer for dette cruise

Vi har gjort det enkelt for dig, og samlet alternative afrejsedatoer eller lignende krydstogter her.

Nyhedsbrev

Det er ganske gratis at tilmelde sig, og du kan til enhver tid ændre dine tilmeldinger eller afmelde dig igen.